Cherrytomaatjes en brie in bladerdeeg
Ingrediënten voor 5 personen
450 g bladerdeeg
2 el olijventapenade, zwarte
170 g cherrytomaatjes
140 g brie

1 el melk
olijfolie
balsamico-azijn
30 g rucola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C CircoTherm®. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vellen in tweeën. Verspreid er 5 over een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de tapenade erover. Bedek met de andere bladerdeeghelften en prik het midden een paar keer in met een vork. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en de brie in blokjes. Verdeel deze over het bladerdeeg waarbij je zorgt dat er rondom 5 mm vrij blijft. Gebruik een kwast om de randen in te smeren met wat melk en zet 20 minuten op het eerste niveau in de oven.
Sprenkel op het laatste moment wat olijfolie en balsamico-azijn over de amuses en garneer met rucola.
Wist je dat verse tomaten bronnen van umami zijn, en dat deze hartige smaak bijvoorbeeld ook in maïs en erwten zit?