Kerst in de keuken

Kerst in de keuken

Kerstdiner in de keuken

 

Met de feestdagen voor de deur zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Wat gaan we eten en drinken en met wie? De keuken is deze dagen een belangrijke plek in huis, om te koken maar ook om met elkaar te genieten.

Als interieur-stylist zie ik dat de keuken vaak praktisch wordt ingericht maar echt gezellig is het er niet. Jammer, want met de keuken als belangrijkste plek in huis, kan deze met een paar eenvoudige aanpassingen al gelijk heel knus worden. Heerlijk om tijdens het koken even bij te praten na een drukke dag of om lekker lang te tafelen met familie en vrienden.

Ik geef je in de blogs voor keukenspecialisten.nl, tips en inspiratie hoe je die fijne sfeer in de keuken brengt.

blogfoto-1.jpg

Speciaal voor Kerst stylde ik deze nieuwe, industriële keuken. De keuken is pas geplaatst maar was nog kaal en zakelijk. Voor de styling koos ik voor warme kleuren en stoere materialen. En voor de feestdagen deed ik de voorbereidingen voor een kerstdiner in de keuken.

blogfoto-2.jpg

Het resultaat is een sfeervolle keuken waar gekookt, geleefd en lang getafeld kan worden.

Hoe geef je je keuken deze sfeer?

Woonstijl


Kies voor een type keuken die goed bij je woonstijl en het huis past. Hier is gekozen voor een industriële keuken in een donkere kleur met een stoer blad van betonlook. Het keukeneiland is licht, wat zorgt voor een mooi contrast. De kleuren zijn basic dus tijdloos: ideaal om sfeer te brengen in de styling. Het voordeel van de neutrale keuken is dat je na verloop van tijd de stijl kunt veranderen door de styling.

blogfoto-3.jpg
blogfoto-4.jpg

Tip: Zin in verandering? Vervang de decoratie voor een aantal nieuwe accessoires in een andere kleur. Je herkent je keuken niet meer terug!

Styling


Geef de keuken een paar mooie styling elementen, ik kies graag voor een paar pronkstukken zoals de oude broodplanken en de ronde kaars-houder. Van losse spullen maak je groepjes: zet een aantal flesjes bij elkaar en leg groenten of fruit samen in een mooie, houten bak. De rest kan worden opgeruimd achter gesloten deurtjes.

blogfoto-5.jpg
blogfoto-7.jpg
blogfoto-8.jpg
blogfoto-6.jpg

Tip: Kies in de styling voor 3 tot 4 kleuren, hierdoor ontstaat er een mooi en rustig geheel.

Kerstdiner in de keuken


De dagelijkse maaltijd wordt echt een stuk gezelliger als je aandacht besteed aan het dekken van de tafel. Dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Koop een mooi servies en bestek voor dagelijks gebruik en zet een paar kaarsen op tafel. Dit maakt het eetmoment speciaal voor iedereen in huis. Uit ervaring kan ik zeggen dat zelfs kinderen gaan hier beter van eten, probeer het maar!

Tijdens de feestdagen kies ik voor wat extra luxe voor het kerstdiner in de keuken. Het servies stapel ik van groot naar klein op een chique onderbord, het bestek heeft dezelfde, warme kleur. Op tafel zet ik wat extra kaarsen en leg ik glanzende sterren neer, dat staat meteen heel feestelijk.

blogfoto-9.jpg
blogfoto-10.jpg

Groen in huis


Kamerplanten zijn helemaal in de mode. Ze zijn ideaal om een ruimte mee af te maken. Vul een lege hoek in de keuken met een grote kamerplant. Dit geeft meteen een frisse en huiselijke sfeer. Verse kruiden op het aanrecht staan mooi en zijn te gebruiken tijdens het koken.

blogfoto-11.jpg
blogfoto-12.jpg

Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je alvast gezellige feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Groet, Marije

kerstboom 200

 

marijedeveling

Marije Develing is interieur-ontwerper en -stylist voor Maison Belle. Zij

deelt haar passie voor wonen in de nieuwe inspiratie-blogs voor

keukenspecialisten.nl

 

 

Beeldbronnen

Styling: Marije Develing
Fotografie: RVR Photography