Kipsaté met groentespiesen, zelfgemaakte frites en mayo (4 personen)

Zo bereid je de kipfilet 

Snijd de kipfilet s’ochtends in grote gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn en doe dit samen met de kip in een kom en voeg een grote scheut ketjap toe.

Meng alles goed en laat dit de rest van de dag in de koelkast staan. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan hoe malser het vlees wordt. Het kan ook al een avond van te voren. Leg de satéstokjes eerst even in water voordat je de saté rijgt. Verwarm de bbq goed heet voor en gril de kipsaté op de BBQ.

Zo maak je de frites

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frites. Wij gebruiken hier een fritessnijder voor. Zet de frites op met koud water en laat ze, als het water kookt, even 4 minuten doorkoken.  Giet de frites af en laat ze uitdampen.
Verdeel de frites over de bakplaat en besprenkel ze met de zonnebloemolie. Schep de frites om zodat ze allemaal bedekt zijn met de olie.
Bestrooi de frites met zeezout en bak ze af voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn.

Zo maak je de mayonaise

Meng de eidooiers met de mosterd en de azijn. Meng al kloppend met een garde drupje voor drupje de olie erdoor totdat je mayo dik wordt.

Breng het op smaak met peper en zout. Ik maak de mayo in de Kitchenaid, maar het kan ook met een staafmixer als je niet lang wilt kloppen.

Dit recept is snel en super leuk om een keer te proberen!

 

Zo maak je de groentespiesen

Snij alle groente in grove stukken en rijg ze aan de stokjes. Leg ze op het aluminium bakje en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en verse rozemarijn.

Gril ze in het bakje op een goed voorverwarmde BBQ.

Eet smakelijk!

kipsate met ovenfriet

Ingrediënten

Kipsaté:                       
500 gram kipfilet                
2 teentjes knoflook
ketjap manis
satéstokjes

Groentespiesen:
1 rode en 1 gele paprika
handjevol kastanje champignons
1 rode ui
1 courgette
olijfolie
zeezout
1 el verse rozemarijn
satéstokjes
aluminium bakjes voor op de bbq

Ovenfrites:
1 kilo kruimige aardappelen
3 el zonnebloemolie
zeezout
bakpapier

Mayonaise:
2 eidooiers
1 el dijonmosterd
1 tl witte wijnazijn
200 ml zonnebloemolie
peper en zout

kipsate met ovenfriet
Inspiratie nodig voor gerechten?
Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die elke dag weer terugkomt. Wij inspireren je graag. Het maakt niet uit of koken een hobby van je is, of meer een noodzakelijk kwaad. Kies uit onze inspiratiegerechten een heerlijke maaltijd, die smaakt naar meer…
En gelukkig is er meer. Onze inspiratiegerechten bieden jou een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Om elke dag weer te variëren en te verrassen.

Bekijk alle inspiratierecepten
Slider
Slider