Pavlova met bosvruchten en chocola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 °C. Gebruik wat citroensap om een mengkom te ontvetten en splits de eieren. Klop de eiwitten stijf op de hoogste stand van de mixer. Voeg beetje bij beetje, al mixend, de suiker toe. Meng de azijn en de maïzena erdoor. Mix tot het eiwit glanst en pieken vormt en schep het in 2 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het schuimdeeg ca. 2,5 uur in de oven drogen.
Schraap het vanillemerg uit de peul en meng dit door de crème fraîche. Maak het fruit schoon en halveer de aardbeien. Smelt de chocola au bain-marie. Bouw de pavlova op door crème fraîche op de ene schuimhelft van de schuimpjes te smeren. Verdeel het fruit erover, leg de tweede schuimhelft er bovenop en bedek met een tweede laag crème fraîche. Garneer de pavlova met Oostindische kers en serveer met fijngesneden munt en warme chocoladesaus.
Wist je dat twee ingrediënten het verschil vormen tussen het schuimbeslag voor pavlova en meringues? Door azijn en maïzena aan de pavlova toe te voegen, heeft deze meer de neiging om zacht te blijven van binnen.
Ingrediënten voor 6 gebakjes
citroensap (om de mengkom vetvrij te maken)
6 st eieren
300 g suiker
1 tl azijn
1 tl maïzena
200 gr crème fraîche
1 stokje vanille
1 bakje frambozen
1 bakje aardbeien
1 bakje bramen
1 bakje rode bessen
1 reep chocolade, pure (70% cacao)
1 bosje munt
kers, Oostindische